În data de 24 și 25 ianuarie 2020, expertul internațional Jud. Dr. Cristi Danileț cu sprijinul membrilor seniori ai Rețelei Naționale pentru Educație Juridică (judecători, ofițeri anticorupție, avocați și procurori) a furnizat 3 sesiuni de instruire pentru 20 de polițiști care s-au alăturat comunității de profesioniști ai dreptului ce promovează educația juridică în toată țara.

Sesiunile de training au avut două obiective:

– Dotarea polițiștilor cu tehnici interactive de predare a cunoștințelor juridice, dar și de transmitere în mod prietenos a unor valori, atitudini și comportamente democratice pentru a promova eficient cultura legalității și a statului de drept în rândul tinerei generații.

 – Abilitarea polițiștilor de a renunța la „învăța despre” statul de drept și diferitele forme de riscuri ale infracțiunii, ci adoptarea unui stil de „învățarea de a acționa” – prin înțelegerea valorilor drepturilor omului, împuternicind elevii să ia decizii în cunoștință de cauză și să se implice în procesele de schimbare care susțin statul de drept în Moldova.

Poze: Instruire pentru 20 de polițiști din Moldova. În imagine sunt participanții la instruire, reprezentanți ai Poliției Republicii Moldova.