La 13 august, la Chișinău, Șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM) Slawomir Pichor a avut prima întâlnire de lucru cu Comisarul Șef Rosian Vasiloi, noul Șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al Republicii Moldova.

Părțile au rezumat rezultatele obținute în comun și au prezentat perspectivele unei cooperări ulterioare. În acest sens, Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și-a exprimat sincera apreciere pentru activitatea EUBAM și a subliniat importanța intensificării cooperării cu EUBAM, care a fost și rămâne un partener de încredere în gestionarea integrată a frontierei de stat. De asemenea, el a introdus pe scurt prioritățile cheie ale dezvoltării Poliției de Frontieră pentru viitorul apropiat. La rândul său, Șeful Misiunii EUBAM a prezentat activitățile cheie actuale ale EUBAM referitoare la modernizarea gestionării frontierelor și combaterea criminalității transfrontaliere, precum și noul format de operațiuni pe segmentele sudice și nordice ale frontierei moldo-ucrainene.

„Vă felicit cordial atât în numele meu, cât și al echipei mele cu prilejul numirii în această funcție importantă. Am încredere că împreună vom continua implementarea conceptului de gestionare integrată a frontierelor la frontiera de stat moldo-ucraineană”, a spus Slawomir Pichor.