Uniunea Europeană oferă asistență financiară de cca 6,8 mil. de euro pentru consolidarea potențialului economiei digitale, creșterea forței de muncă locale în domeniul TIC, dezvoltarea afacerilor bazate pe inovații, dar și sporirea competitivității și atractivității regiunii Cahul. Fondurile sunt oferite prin intermediul Suediei, în cadrul „EU4Moldova: Startup City Cahul”, proiect implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).
În următorii ani, în cadrul proiectului, vor fi încurajate parteneriatele pentru inovare dintre sectorul privat, sectorul public și instituțiile de învățământ; va fi sprijinită și educația STEM, prin adaptarea și implementarea programelor educaționale pentru formare și extinderea competențelor, pentru ca ITul să devină mai atractiv pentru fiecare, indiferent de vârstă sau gen. Susținerea dezvoltării antreprenoriatului se află, de asemenea, printre prioritățile proiectului.

Astfel, vor fi întreprinse mai multe acțiuni pentru facilitarea creării startup-urilor locale, consolidarea capacității lor de dezvoltare, precum și pregătirea pentru investiții.
În următorii 4 ani, se preconizează oferirea de asistență și suport pentru cel puțin 20 de startup-uri locale, susținerea a peste 15 inițiative non-IT, iar peste 2600 de persoane vor beneficia de programe educaționale de antreprenoriat. Proiectul prevede și crearea EU4Innovation Centre – centru care va dezvolta mai multe servicii locale, programe și activități. Acesta va fi amplasat la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și va oferi mai multe facilități: săli pentru evenimente cu până la 300 de participanți, dotate cu sisteme audio-video, săli de traininig pentru a găzdui cursuri de formare și instruire, spații de coworking pentru antreprenorii locali, peste 50 de birouri de lucru etc.