La Ungheni, în incinta Bibliotecii Publice Raionale „Dimitrie Cantemir” a fost lansată expoziția de fotografie „Egalitatea în obiectiv” unde au fost expuse lucrările participanților taberei fotografice, care s-a desfășurat între 15 și 19 septembrie.

Cornel Brad, fotograf din România, autor al cărții „Oameni. Putere. România” a ajutat tinerii să realizeze portrete profesioniste, care au pus în valoare mesajul egalității în imagini. „Tinerii prezintă un grup excelent pentru munca cu fotografiile, ei știu să învețe rapid. Totodată învățăm și noi de la ei despre aspirațiile unei generații noi”, a remarcat Cornel Brad.

„Mă bucur pentru voi și sper că conștientizați faptul că aveți parte de un beneficiu atât de mare, și sper că ați luat totul de la aceste activități. O să simțiți, la un anumit moment, că ați crescut foarte mult”, a spus Victoria Neaga, manageră de proiect la Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Expoziția de grup va fi disponibilă pentru public câteva săptămâni. Între timp, fiecare participant va organiza o expoziție individuală în comunitatea lor.

Menționăm că în perioada 15-19 septembrie 2021, la Ungheni a avut loc tabăra fotografică pentru tineri și tinere „Egalitatea în obiectiv”, cu accent pe exerciții fotografice și instruiri privind egalitatea de gen. Instruirea a fost prestată de experți naționali și internaționali și a presupus vizite în diverse localități și sesiuni fotografice și de comunicare cu femeile și bărbații din regiune, dar și sesiuni de instruire privind egalitatea de gen, reprezentare în media și drepturile omului.

Tabăra „Egalitatea în Obiectiv” a fost organizată de Asociația Media-Guard, în parteneriat cu Ziarul de Gardă, fiind realizată în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).

Părerile și opiniile exprimate aici aparţin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.