Pe data de 30 noiembrie 2018, în cadrul Parcului Industrial din municipiul Edineț a fost lansat HUB-ul de Afaceri și Pagina web a PI Edineț- http://edinet.business/, create în cadrul proiectului  ”Edineț – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Moldovei”.

La eveniment au participat circa 50 reprezentanți ai agențiilor, autorităților și instituțiilor publice regionale și locale, Secretariatului Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică (M4EG), Agenției de Dezvoltare Internațională a SUA, mediului de afaceri și actorilor educaționali etc.

În cadrul cuvântului de salut – Președintele raionului, Iurii Garas, Vice-primarul mun. Edineț, Rodelia Vasilcov,  Coordonatorul Inițiativei M4EG in Moldova, Lilian Danilov, membrul Platformei de Cooperare și Suport în Afaceri  (PCSA), Ion Bodrug au menționat caracterul inovațional al acestei acțiuni. Festivitatea a continuat cu momentul simbolic de tăiere a panglicii de inaugurare a HUB-ului. Acest spațiu de cooperare și interacțiune are drept scop oferirea unei alternative la oficiile clasice, precum și promovarea în rândul tinerilor a culturii antreprenoriale, facilitarea sinergiei între inițiativele existente la nivel național, regional și local, prin găzduirea evenimentelor de networking a PCSA și altor actori relevanți.

Imediat după lansarea HUB-ului a fost organizat primul laborator creativ, Hackatonul ”Parcul “Vasile Alecsandri” de azi, văzut cu ajutorul tehnologiilor 3D”, unde 20 tineri din mun. Edineț, ghidați de un expert IT,  au proiectat cu ajutorul softului 3D diverse idei de afaceri, activități economice si distractive, pe care ar vrea să le realizeze în parc. În partea finală, participanții au fost jurizați și premiați.

Business Hub-ul este prezent în spaţiul virtual pe pagina web www.edinet.business şi pe Facebook: https://www.facebook.com/EdinetBusinessHub/.

Proiectul Edineț – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Moldovei este implementat de municipiul Edineț în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Edineț și Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată în perioada 08.01.2018 – 07.01.2020, cu un buget total de 643 545 de euro. Proiectul este susținut de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică.