Teatrul M.A.D.E a organizat Turneul Naţional al spectacolului „LIBERĂ” în 12 localităţi din raioanele Cahul și Ungheni, în cadrul proiectului EVA – Promovarea egalităţii de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanţat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

„LIBERĂ” este un spectacol-documentar despre stereotipurile și prejudecăţile de gen, despre impactul negativ al violenţei asupra femeilor și a repercusiunilor ei asupra generaţiei viitoare.

În centrul atenției este istoria unei adolescente care se confruntă cu stereotipurile de gen și este relatată prin dans, calea pe o va parcurge până la realizarea visului său.

În această producție artistică, teatrul M.A.D.E aduce în prim plan momente inovative în arta spectacolului contemporan în Moldova înserând elemente de decor și recuzită, inclusiv proiecție video interactivă.

Producția teatrală are un caracter educațional, invitând publicul să mediteze asupra responsabilității părinților în procesul educativ și asupra responsabilității personale, pe care ne-o asumăm în cadrul oricărei relații, fie ea amicală, familială sau de dragoste.

Spectacolul a fost jucat în Cucoara, Sculeni, Valea Mare, Ungheni și Pîrlița, Alexanderfeld, Vadul lui Isac, Alexandru Ioan Cuza, or. Cahul, Slobozia Mare, Andrușul de Jos și Zîrnești.

După fiecare reprezentație a avut loc o discuție liberă pe marginea temei spectacolului, facilitată de un expert gender.

Activitatea face parte din Proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.