Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a Comisiei Europene (EACEA) a publicat rezultatele Selecției de Proiecte KA2 Capacity Building in Higher Education (CBHE) pentru anul 2018.

În urma anunțului EACEA, în Republica Moldova vor finanțate 2 proiecte structurale* CBHE.

  • Towards European University Lifelong Learning Model in Moldova (cu implicarea a 8 Instituții de Învățământ Superior din Republica Moldova).
  • Strengthening Research Management and Open Science capacities of HEIs in Moldova and Armenia (de care vor beneficia 5 IIS din Republica Moldova și alte 5 din Armenia).

Instituția aplicantă și coordonatorul principal în cazul ambelor proiecte este Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM).

În acest an, au fost depuse 31 de aplicații de proiecte cu participarea Republicii Moldova.

La nivel global, au fost depuse 874 de aplicații de proiecte, dintre care 147 de aplicații au fost recomandate pentru finanțare din partea Uniunii Europene.

*Proiectele structurale CBHE, sunt proiecte complexe care au drept scop influențarea sistemelor de învățământ superior și promovarea reformelor la nivel național și/sau regional în țările partenere eligibile. În total, doar 14 astfel de proiecte sunt finanțate de EACEA, dintre care  2 în Republica Moldova.

În Programul Erasmus+, Republica Moldova face parte din Regiunea 2 (Statele Parteneriatului Estic).

Pentru a consulta statisticile privind proiectele de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior (CBHE) în statele Parteneriatului Estic, accesați AICI.