Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului continuă să sprijine implementarea abordării LEADER în Republica Moldova. În acest sens, pe 23 iunie 2020, MADRM și Fundația Poloneză Solidarity Fund PL în Moldova au semnat Memorandumul de Înțelegere pentru consolidarea eforturilor și asigurarea unui parteneriat durabil în susținerea comunităților rurale.

Scopul Memorandumului  este asigurarea cooperării Părților în vederea dezvoltării rurale prin mecanismul LEADER și prevede colaborarea și asistența reciprocă în ceea ce privește implementarea abordării LEADER în Republica Moldova, precum și în procesul de creare și implementare a Programului LEADER finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Agricolă și Rurală. Abordarea LEADER este instrumentul Uniunii Europene de dezvoltare a zonelor rurale, iar implementarea acestuia în Republica Moldova se desfășoară din anul 2016 cu sprijinul Uniunii Europene, Republicii Polone și altor parteneri.

Prezent la eveniment, Ion Perju, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a subliniat importanța semnării Memorandumului de Înțelegere, acesta fiind un prim pas în instituționalizarea Programului LEADER în Republica Moldova.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului susține abordarea LEADER în calitate de partener strategic. În prezent, în țară activează 32 Grupuri de Acțiune Locală, care acoperă aproximativ 35% din zonele rurale ale țării. 

MADRM și Solidarity Fund PL în Moldova au semnat Memorandumul de Înțelegere cu privire la colaborarea pentru implementarea abordării LEADER în Republica Moldova