În data de 5 iulie 2019 la Hub-ul de Afaceri din cadrul Parcului Industrial Edineț (PI)  s-a desfășurat a 4-a ședință a Platformei de Cooperare și Suport în Afaceri (PCSA), creată în cadrul proiectului ”Edineț-Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul inițiativei Primarii pentru Creștere Economică (M4EG). La acest eveniment, circa 20 reprezentanți ai mediului privat, asociativ și public (actuali și potențiali membri ai PCSA), s-au întâlnit pentru a identifica, în comun, noi inițiative și servicii pentru susținerea și încurajarea mediului de afaceri, ce pot fi prestate în cadrul platformei la nivel local și regional.   

Printre serviciile și inițiativele propuse a fi dezvoltate în cadrul platformei se regăsesc: asistență în managementul de afaceri, instruire și coaching online și offline în cadrul Incubatorului și Hub-ului de Afaceri, acces la servicii de finanțare, organizare evenimente pentru promovare și relaționare, servicii de sprijin tehnic și acces la baze de date naționale și europene relevante domeniului de activitate. 

Colaborarea inițiată prin elaborarea unui plan de acțiuni și servicii în cadrul PCSA va sprijini crearea și dezvoltarea IMM-urilor viabile și PCSA în acest sens, servește ca mijloc eficient în susținerea comunității de afaceri din Edineț și regiunii în întregime, fapt salutat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord. 

Spre finalul evenimentului, acordul de colaborare în cadrul PCSA a fost semnat de către: filiala Edineț a CCI RM, Pro Business Nord, Incubatorul de Afaceri Sângerei, AO Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată, A.O. Centrul de Consultanță ”SMART HUB”, PI Edineț. 

Persoane de contact:

Inna Stanciu

Coordonator de comunicare şi promovare a afacerilor în cadrul proiectului

Telefon: +373 69 575 421

m4eg.edinet@gmail.com

Boris Filipov

Manager de proiecte pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentelor

Delegația Uniunii Europene în Moldova 

boris.filipov@eeas.europa.eu 

www.m4eg.eu