Un nou curs de instruire – „Marketing și vânzări de consultanță”, pentru 14 consultanți de afaceri locali – a fost organizat de BERD în cadrul Inițiativei Advice for Small Businesses (ASB). Obiectivul general al cursului a fost de a consolida capacitatea profesională a participanților și astfel de a îmbunătăți calitatea consultanței de faceri pe care ei o oferă IMM-urilor din regiuni.

Cursul face parte din seria de instruiri dedicate dezvoltării activităților de consultanță pentru afaceri, realizată de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, și prin intermediul căreia participanților le sunt împărtășite abilități, resurse și tehnici esențiale pentru oferirea unei consultanțe eficiente și de impact, precum și pentru desfășurarea unei afaceri de consultanță de succes.

Instruirea a fost realizată de către Vladimir Chernyavskiy, un practician cu  experiență, director al Companiei de consultanță „Business Redesign Group”, profesor la Școala de Economie din Stockholm și la Facultatea de Management a Universității de Stat din Sankt-Petersburg. El știe de ce este nevoie pentru a vinde cu succes, de aceea, principalele subiecte ale cursului de formare s-au axat pe instrumentele de marketing și pe tehnicile practice de vânzări, specifice industriei de consultanță. De asemenea, s-a vorbit despre prețul serviciilor de consultanță și modul de atragere a clienților, participanții având posibilitatea de a se familiariza cu cele mai bune practici internaționale din acest domeniu.

Inițiativa BERD Advice for Small Businesses (ASB) le oferă întreprinderilor mici și mijlocii din țara noastră posibilitatea de a accesa o gamă largă de servicii de consiliere locală și internațională, acordând în principal sprijin metodologic, financiar și coaching pentru proiectele de consultanță selectate. În Republica Moldova, ASB funcționează din anul 2005, răstimp în care a lansat peste 740 de proiecte cu consultanți locali și internaționali, cu finanțare oferită de către Uniunea Europeană în cadrul inițiativei UE4business și de către Suedia.