Schimbul de experiență și de idei dintre migranții întorși acasă și care doresc să înceapă o afacere ori să-și dezvolte businessul deja existent, și antreprenori și/sau furnizorii de servicii – acesta a fost scopul unui eveniment de networking organizat de către Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Misiunea în Republica Moldova în parteneriat cu JCI Moldova (Junior Chamber International – Federația Mondială a Tinerilor Lideri și Întreprinzători).

Evenimentul a fost găzduit de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), ai cărei specialiști au venit cu informații diverse și utile pentru viitorii antreprenori. Lor li s-au alăturat reprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM); ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; ai Biroului pentru Relații cu Diaspora; ai Forumului absolvenților reveniți; ai ONG-ului „Inițiativele femeilor” din stânga Nistrului; ai Agenției Europene pentru Cercetare Economică, Reconstrucție și Dezvoltare; ai furnizorilor de consultanță financiară și contabilă „Ramura 5”, precum și ai Asociației regionale a laboratoarelor creative, ai Agenției de turism „Meteora Tur” și ai ONG-ului „Eco Răzeni”. Fiecare dintre aceștia le-au vorbit participanților la reuniune despre felul în care organizațiile lor i-ar putea ajuta în activitățile propuse.

În plus, la începutul zilei, oaspeții de pe malul stâng al Nistrului au vizitat Centrul de excelență în domeniul tehnologiilor informaționale de comunicare „Tekwille”.

Reuniunea a fost organizată prin intermediul Proiectului „Susținerea implementării componentei de migrație și dezvoltare a Parteneriatului de Mobilitate UE – Republica Moldova și valorificarea beneficiilor acestuia pentru locuitorii regiunii transnistrene a Republicii Moldova”, realizat de OIM Moldova și finanțat de UE.