Forumul de Afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, s-a desfășurat pe data de 19 și 20 Septembrie 2019, la Edineț și Bălți. 

Promovarea imaginii investiționale a regiunii de Nord, dezvoltarea climatului de afaceri, promovarea noilor tendințe pe piață, a facilităților și infrastructurii de sprijin în afaceri a mun. Edineț, au constituit scopul evenimentului. 

În cadrul forumului, au fost identificate proiecte investiționale pentru parcul industrial Edineț, prin crearea de parteneriate dintre antreprenorii locali și cei din Ucraina. De asemenea, au fost trasate acțiunile prioritare în comun cu antreprenorii locali și partenerii de dezvoltare pentru dezvoltarea economică a municipiului Edineț, precum și a întregii Regiuni de Dezvoltare Nord.

Forumul a reunit circa 200 de participanți: reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, ai instituțiilor și organizațiilor naționale și internaționale, exponenți ai întreprinderilor autohtone și de peste hotare, asociații de business și reprezentanți ai mediului de afaceri, sectorul asociativ, jurnaliști și delegații din România, Letonia, Cehia și Ucraina.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria mun. Edineț, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord, A.O. Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată și organizația non-guvernamentală People in Need Moldova, în cadrul proiectelor ”Edineț – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” și „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei.

Persoane de contact:

Inna Stanciu

Coordonator de comunicare și promovare a afacerilor în cadrul proiectului

Telefon: +373 69 575 421

m4eg.edinet@gmail.com

 Aurica BUTNARI

Manager de proiecte, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova 

Aurica.BUTNARI@eeas.europa.eu

www.m4eg.eu