Adepții rețelelor sociale ale Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova au fost invitați să ia parte la un concurs foto cu ocazia Zilei Europei 2021. Concursul organizat cu genericul „O fotografie despre Echipa Europa / Asistența Uniunii Europene în localitatea mea!” a încurajat oamenii să posteze fotografii online și să vorbească despre proiectele de infrastructură finanțate de Uniunea Europeană, explicând modul în care comunitatea lor a înregistrat schimbări pozitive. Astfel, obiectivul final a fost de a ilustra asistența oferită de Uniunea Europeană prin prisma beneficiarilor acesteia. Cetățenii și comunitățile care au beneficiat de asistența UE au fost îndemnați să identifice un loc, o instituție, o afacere, o organizație sau un obiect de infrastructură din comunitatea lor care a primit sprijin din partea Uniunii Europene sau a unuia dintre statele membre ale UE.

Regulile de participare au fost simple: realizarea unei fotografii și/sau a unui selfie care să demonstreze sprijinul acordat și postarea ulterioară a acestora pe orice rețea de socializare cu hashtag-urile #EuropeDay2021, #TeamEurope, #EUforMyCommunity etc. În rezultatul concursului, în luna august 2021, toți participanții s-au înregistrat pentru o tombolă și au primit cadouri.

Asistența Uniunii Europene și a statelor membre ale UE, în calitate de Echipa Europa, oferită cetățenilor Republicii Moldova, poate fi observată în toate regiunile țării. Grădinițe de copii și școli renovate, afaceri locale lansate, spitale renovate, servicii sociale mai bune, oportunități pentru studenți prin intermediul programelor educaționale și de mobilitate și asistența acordată multor altor domenii constituie doar câteva dintre exemplele elocvente ale ajutorului oferit de Uniunea Europeană și Echipa Europa. Toate lucrările vor fi în curând disponibile prin intermediul unui material video scurt pe pagina de Facebook Europe Day in Moldova Facebook page.