La data de 21 aprilie 2021, în premieră pentru Republica Moldova, Ministerul Finanțelor a emis pe piața internă o obligațiune de stat pe 7 ani. În acest sens, pe parcursul mai multor săptămâni, Ministerul Finanțelor a beneficiat de un sprijin amplu din partea Proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor aferente implementării Acordului de Asociere”,  finanțat de Uniunea Europeană.
Succesul este semnificativ, în pofida crizei COVID-19 și a altor dificultăți curente. Acest fapt reflectă inclusiv angajamentul Ministerului Finanțelor de a continua să dezvolte piața internă a titlurilor de stat și de a extinde profilul de scadență al datoriei publice totale exprimate în lei moldovenești. Succesul marchează redeschiderea unui canal de comunicare între Ministerul Finanțelor și dealerii primari din Moldova, orientat către obiectivul comun, cel de a dezvolta piața de capital din țară.
Echipa Proiectului PPF a asistat Ministerul Finanțelor pe parcursul întregului proces, acesta fiind un element esențial pentru finanțarea guvernamentală durabilă și dezvoltarea economică. Proiectul PPF va continua să susțină Ministerul Finanțelor în acest domeniu important.
Proiectul „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor aferente implementării Acordului de Asociere” (PPF) este prevăzut pentru o perioadă de 5 ani. Obiectivul de bază al proiectului vizează consolidarea capacității autorităților naționale de a planifica, pregăti și gestiona proiecte de investiții publice, finanțate atât la nivel intern, cât și extern. O atenție deosebită va fi acordată investițiilor capitale care sprijină implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova.