Peste 30 de organizații neguvernamentale din diferite regiuni ale țării vor demara proiecte în anul curent, dezvoltând servicii sociale ce corespund așteptărilor și nevoilor reale ale beneficiarilor din grupurile țintă: persoane cu dizabilități intelectuale și psihosociale și copii din grupuri vulnerabile. Proiectele sunt finanțate în cadrul Concursului de granturi dedicat organizațiilor societății civile de nivel local pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare desfășurat de către Fundația Soros-Moldova din resursele Uniunii Europene.

Astfel, circa 1000 persoane cu dizabilități intelectuale și psihosociale și copii din grupuri vulnerabile vor avea șanse sporite de integrare în societate. În același timp, circa 100 de persoane cu dizabilități intelectuale și psihosociale vor fi dezinstituționalizate.

Programul de granturi este desfășurat în cadrul proiectului ”Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, în perioada februarie 2018 – ianuarie 2021. Bugetul proiectului este de 2,1 milioane de euro.

Pentru mai multe informații despre proiect, contactați-o pe Victoria Neaga, manageră de proiect, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova:

Victoria.NEAGA@eeas.europa.eu.