Reducerea numărului de clienţi, stagnarea vânzărilor, suspendarea sau întreruperea activităţii – acestea sunt doar câteva dintre problemele cu care s-au confruntat antreprenorii mici și mijlocii de la începutul pandemiei COVID-19. Restricţiile impuse de pandemie i-au prins pe foarte mulţi antreprenori nepregătiţi să găsească o alternativă pentru a continua să lucreze. Platforma „Dreamclass”, creată în mediul online, este soluţia propusă de echipa de la „Dreamups” pentru cei care deţin o afacere și doresc să o transforme pe dimensiunea digitală.

„Dreamclass” cuprinde cinci masterclass-uri practice și detaliate privind subiecte actuale pentru antreprenori, în special în contextul pandemiei COVID-19, când multe activități au fost transferate în mediul online. Fiecare masterclass reprezintă un curs video cu durata de 4-5 ore, predat de unul sau doi experți din domeniu. Platforma „Dreamclass” – prima de acest fel în Republica Moldova – a fost creată cu suportul Uniunii Europene, prin intermediul proiectului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, implementat de People in Need Moldova.

Cele cinci masterclass-uri acoperă subiecte precum surse de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor, legalitate în comerțul online și exporturi pentru întreprinderi mici și mijlocii, dar și marketing digital. De asemenea, antreprenorii pot învăța despre comerțul electronic, dar și cum să-și vândă produsele online.

Tatiana Doroshkevich, una dintre primele utilizatoare „Dreamclass”, s-a arătat mulțumită de această platformă:

„Am vrut să deschid un magazin online, dar am înțeles că aspectele legale nu-mi sunt familiare. M-am înscris pe platforma „Dreamclass” pentru că vreau să-mi extind cunoștințele în acest domeniu, dar și să particip la schimbarea modului de a face afaceri în țara noastră, adică la tranziția spre online”.

Antreprenoarele și antreprenorii din toată țara se pot înscrie la masterclass-ul dorit pe

https://dreamclass.md/.