La 27 ianuarie, EU4Digital a lansat oficial o platformă a ecosistemului de startup-uri pentru ţările partenere din est. Această soluţie este concepută pentru a acţiona ca un instrument cheie pentru urmărirea peisajului ecosistemului regional de startup-uri și va oferi informaţii operative despre startup-uri, inovaţii, investitori, runde de finanţare și multe alte informaţii.

Noul an a adus noi soluții digitale pe scena startup-urilor din țările Parteneriatului Estic (PaE), odată cu lansarea platformei ecosistemului PaE de startup-uri de către Programul EU4Digital și partenerul său tehnic Dealroom.co. Platforma are ca scop: facilitarea procesului decizional și de elaborare a politicilor bazate pe date pentru dezvoltarea ecosistemului de startup-uri din regiune; schimbul de cunoștințe între industrii; și promovarea parteneriatelor necesare pentru a ajuta următoarea generație de inovatori să reușească pe scena globală.

Platforma interactivă a adunat deja peste 2 500 de startup-uri alături de o gamă largă de alți participanți. Primele informații au fost obținute pe baza datelor platformei, de exemplu că startup-urile de pe platformă au acum o valoare corporativă totală de peste 62 de miliarde de euro și au câștigat 668 de milioane de euro în 2021. Alte exemple de date de pe platformă:

◊ O privire de ansamblu asupra celor mai apreciate întreprinderi născute în ecosistem, conduse de EPAM Systems

◊ O listă a startup-urilor din țări partenere din est în Edtech, printre alte sectoare

◊ O imagine a tuturor startup-urilor catalogate în funcție de tehnologiile pe care le folosesc în diferite sectoare; aici Fintech ca exemplu

◊ O prezentare generală a ultimelor runde de investiții în funcție de tipul de investitor sau locația investitorului

Platforma este acum deschisă pentru înregistrare, oferind utilizatorilor săi instrumente de identificare a partenerilor potriviți, informații de încredere cu privire la ecosistemul de startup-uri și tehnologie din țările partenere din est, precum și informații despre tendințele la nivel macro pentru a sprijini procesul decizional în materie de politici și afaceri bazat pe date. De această platformă beneficiază o gamă largă de utilizatori:

◊ instituțiile guvernamentale și factorii de decizie politică;

◊ investitorii de capital de risc, investitori providențiali și alți investitori;

◊ startup-uri și scaleup-uri;

◊ cercetători și jurnaliști;

◊ universități, furnizori de servicii, acceleratori.

Aflați mai multe despre platformă de la partenerul tehnic al EU4Digital, Dealroom.co, aici.