În scopul prevenirii stigmei și a discriminării persoanelor cu dizabilități, pe 22 martie 2018, trupa de teatru „Alternativ” a ajuns în Liceul Teoretic „A. Mateevici” din orașul Căinari. La reprezentaţia de Тeatru Forum au participat 150 elevi si cadre didactice, care au căutat împreună soluții pentru ca să asigure protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilități și să stopeze discriminarea. În cadrul spectacolului de Teatru Forum susținut de Alternativ, copiii au făcut apel la omenie, bunătate, dreptate și la faptul că toți copiii merită să fie tratați în mod egal.

Cel mai important factor în Teatrul Forum este oportunitatea oferită spectatorilor de a urca în scenă, în locul actorilor, să caute soluții eficiente pentru a stopa discriminarea. Argumentul zilei a fost propus de o elevă a clasei a VII-a: „Fiecare din noi vrea să fie fericit, indiferent dacă are o dizabilitate sau nu.”

Aceasta a fost a treia reprezentație din cele 10 planificate în scolile de pe ambele maluri ale Nistrului din regiunile de implementare a proiectului.

Activitatea a fost realizată în cadrul Proiectului finanţat de Uniunea Europeană „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului” implementat de Keystone Moldova, în parteneriat cu Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități şi Centrul de Reabilitare şi Consultanţă „OSORC” şi co-finanţat de IM Swedish Development Partner.