Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat  joi, 23 mai 2019, prima ediție a Erasmus+ Alumni Crossroads – un eveniment dedicat beneficiarilor Erasmus+.

Scopul evenimentului a fost de a arăta impactul Programului Erasmus+ în modernizarea și dezvoltarea Învățământului Superior prin intermediul numeroaselor proiecte implementate precum Tempus, Erasmus Mundus, Jean Monnet, Consolidarea Capacităților, Mobilitate Internațională de Credite, Alianțe Strategice, ș.a.

Evenimentul a reunit staff academic și studenți participanți în proiecte Erasmus+, fiind alcătuit din trei paneluri de bază: o ședință de tip cluster cu coordonatorii și membrii echipelor de proiecte Erasmus+ (Consolidarea Capacităților în Învățământul Superior, Mobilitate Internațională de Credite și Jean Monet) privind implementarea Programului Erasmus+ după 2020, reuniunea profesorilor universitari participanți în proiectele de mobilitate academică și reuniunea studenților beneficiari ai proiectelor de mobilitate academică.  

Implementarea proiectelor Erasmus+ în Republica Moldova a fost discutată în cadrul ședinței de tip cluster cu reprezentanta Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, doamna Ludmila Pavlov, șef adjunct al Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor.

Secțiunea dedicată studenților s-a bucurat de prezența dnei Secretar de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniela Morari, reprezentanților Delegației UE și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

În toate cele trei paneluri, participanții au împărtășit experiențele de participare în schimburi academice internaționale Erasmus+. La eveniment au fost prezenți profesori și studenți din Franța, Italia, Marea Britanie și România aflați în mobilitate academică de predare, formare sau studii în Republica Moldova.

Evenimentul a prevăzut o expoziție a proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior și Jean Monnet, implementate în Republica Moldova.

Ana SAMSON ana.samson@erasmusplus.md

Fabien SCHAEFFER,  fabien.schaeffer@eeas.europa.eu