Oficiul Național Erasmus+ a participat astăzi, 4 iunie, la Universitatea de Stat din Moldova, la lansarea primului centru educațional interuniversitar în domeniul dronelor din Republica Moldova, “Office for Education for Drones” (OED), dotat cu echipament modern de studiu pentru pilotarea dronelor (UAV), precum și de certificare națională a dronelor.

Laboratorul de studii UAV este parte a proiectului “eDrone – Education for Drone”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Erasmus+ KA2 Capacity Building.

Proiectul este coordonat de către Universitatea Unisannio, Italia, și cuprinde parteneri din Republica Moldova, Armenia, Belarus și Georgia.

Tot astăzi, începe primul curs de formare a formatorilor în domeniul dronelor, care vor putea ulterior transmite cunoștințele acumulate studenților interesați de acest domeniu.

Reprezentanții Oficiului Național Erasmus+ în Republica Moldova au exprimat, în cadrul evenimentului, sprijinul pentru desfășurarea cu succes activităților acestui proiect inovativ pentru învățământul superior din Republica Moldova și pentru sinergiile interuniversitare pe care acesta le poate dezvolta.

Obiectivul proiectului eDrone este de a defini un mediu de învățare pentru a oferi mai multe oportunități de accesare a noilor competențe legate de utilizarea tehnologiilor cu drone în activitățile profesionale. Aceste noi competențe se referă, în special, la utilizarea soluțiilor TIC avansate pentru utilizarea dronelor și a datelor obținute cu ajutorul acestora în scopul diversificării oportunităților profesionale ale tinerilor.