Liceenii din zona de sud a Republicii Moldova beneficiază de informare și ghidare în cariera IT. Mai multe sesiuni informative sunt organizate ca parte a programului ICT4Youth din cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, în cadrul cărora tinerii sunt încurajați să opteze pentru studii în domeniul tehnologiilor informaționale și să cunoască oportunitățile și beneficiile reale pe care le poate oferi industria.

20 de profesioniști din domeniul IT au prezentat tinerilor istoriile lor de succes, experiența și i-au familiarizat cu activități care să-i ghideze și să-i determine să aleagă o carieră în IT.

În orașele Cantemir, Leova, Taraclia și Cahul urmează a fi desfășurate și ateliere în care participanții pot afla mai multe lucruri despre specializări IT, precum: Software Engineering, Web Development, Software Testing, Project Management și altele. Programul ICT4Youth include webinare de instruire și ateliere practice, iar la finalul programului, tinerii vor avea posibilitatea să participe la un târg de cariere. ICT4Youth este unul dintre programele implementate în regiunea Cahul, în scopul extinderii oportunităților de dezvoltare și creării premiselor pentru conectarea talentelor și potențialului capitalului uman cu posibilitățile oferite de companiile IT naționale și locale. În cadrul campaniei, au fost prezentate 12 specializări, cele mai căutate pe piața muncii, pentru ca elevii să cunoască mai bine specificul fiecărei profesii și, ulterior, să aleagă mai ușor domeniul în care să-și continue studiile.