Conferința finală a proiectului „Edineț – Pol de Creștere Economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), a avut loc în data de 4 decembrie 2019, în municipiul Edineț.

Evenimentul a avut scopul de a informa principalii beneficiari și grupuri interesate despre rezultatele palpabile ale proiectului, precum și de a identifica noi oportunități și inițiative care vor continua dezvoltarea facilităților de suport în afaceri create în cadrul proiectului. 

Municipiul Edineț a primit de la Uniunea Europeană o finanțare nerambursabilă (grant) de 579 mii euro pentru implementarea proiectului cu o durată de 24 de luni. 

Acesta a avut drept scop îmbunătățirea capacităților locale și a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de noi întreprinderi în mun. Edineț, cu impact asupra creșterii economice incluzive. Ca rezultat a fost construită o nouă hală industrială în cadrul Parcului Industrial Edineț, a fost creat un incubator de afaceri și un Business Hub – o platformă de cooperare și suport în afaceri ce oferă facilități pentru consolidarea capacităților tinerilor.

Evenimentul a reunit circa 40 de participanți: reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, primăria mun. Edineț, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, precum și alți reprezentanți ai mediului de afaceri din regiunea nord și ai societății civile. Aceștia au menționat importanța continuării acestei colaborări fructuoase cu alte inițiative economice, ce vor amplifica rezultatele atinse și vor oferi suport continuu mun. Edineț în devenirea unui Pol de Creștere Economică. De asemenea, partenerii de dezvoltare a mun. Edineț au discutat despre proiectele viitoare și tendințele economice care urmează să fie dezvoltate în municipiu.

În cadrul conferinței a fost lansată noua Hală Industrială de 1400 m2, care oferă spații de producere și condiții de suport în afaceri pentru viitorii investitori și rezidenți ai Parcului Industrial, precum și pentru comunitatea antreprenorială din mun. Edineț. 

Persoane de contact:

Inna Stanciu

Coordonator de comunicare și promovare a afacerilor în cadrul proiectului

Telefon: +373 69 575 421

m4eg.edinet@gmail.com

Aurica Butnari, 

Manager de proiecte, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova 

Aurica.BUTNARI@eeas.europa.eu    

www.m4eg.eu