În zilele de 26 și 27 ianuarie 2018, la Chișinău, Fundația Est-Europeană (FEE) a desfășurat un training privind aplicarea instrumentelor de advocacy cu participarea a 25 de reprezentanți ai organizațiilor necomerciale din regiunea transnistreană. Evenimentul a fost organizat de FEE în cadrul proiectului ”Construim punți, depășim bariere”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Guvernul Suediei.

În cadrul trainingului, moderat de experta Ecaterina Melnicenco, participanții au învățat cum să elaboreze strategii de advocacy și cum să le implementeze în comunitățile lor.

De asemenea, reprezentanții organizațiilor societății civile din regiunea transnistreană au însușit tehnici de comunicare, prezentare în public, convingere şi negociere. Un exercițiu important, realizat în cadrul instruirii, a fost simularea unor campanii de advocacy, bazate pe studii de caz reale.

De menționat că la training au participat reprezentanți ai sectorului asociativ din cele mai importante centre urbane din stânga Nistrului, cum ar fi Tiraspol, Râbnița, Dubăsari, Tighina (Bender), Grigoriopol, Slobozia, Camenca dar și dintr-un șir de localități rurale ale regiunii transnistrene.

Proiectul ”Construim punți, depășim bariere”, implementat de Fundația Est-Europeană,  susține cooperarea între actorii de pe ambele maluri ale Nistrului și va folosi o abordare apolitică în fortificarea cooperării acestora. Proiectul mai include cercetări, activități de instruire, vizite de studiu și susținerea inițiativelor de dezvoltare comunitară. Crearea de rețele și preluarea de practici de succes din întreaga regiune vor contribui la o implementare cu succes a acțiunilor planificate.