Cea de-a șaptea ediție a Săptămânii Europene a Sportului #FiiActiv promovează mișcarea ca divertisment și îmbunătățire a stării de sănătate fizică și mintală. Noua ediție #FiiActiv marchează plăcerea de a face sport, reziliența pe care ți-o creezi și legătură dintre generații. Peste 40 de țări din Uniunea Europeană și din vecinătatea ei se alătură inițiativei și propun activități fizice cetățenilor lor în perioada 23 – 30 septembrie.

Lansată în 2015, Săptămâna Europeană a Sportului a fost creată drept răspuns la modul sedentar de viață al populației. În ciuda faptului că sportul și activitatea fizică contribuie în mod substanțial la bunăstarea cetățenilor europeni, nivelul activității fizice stagnează și chiar scade în unele țări. Săptămâna Europeană a Sportului servește drept motiv de a spori conștientizarea importanței adoptării unui stil de viață activ. Indiferent de cine suntem sau care sunt activitățile noastre zilnice, chiar și cele mai modeste încercări de a face mișcare regulat pot avea un impact profund asupra sănătății noastre pe termen lung.

Centrele de Informare ale Uniunii Europene și Euro Cluburile din țară s-au alăturat Săptămânii Europene a Sportului. Membrii lor au făcut mișcare și au îndemnat și pe alții să o facă sport. Meciuri de fotbal, volei și curse de ciclism au implicat peste 150 de copii din diverse regiuni ale țării.

Săptămâna Europeană a Sportului a propus peste trei mii de evenimente în țările Uniunii Europene în anul 2020, la care au participat peste 30 de milioane de persoane. Numărul celor implicați în activitățile dedicate Săptămânii Europene a Sportului crește pe an ce trece. Și tu poți fi parte a acestei inițiative. Conectează-te și fii activ!!!

Timp de șase ani, Săptămâna europeană a sportului a contribuit la combaterea lipsei de activitate fizică, încurajând europenii să adopte un stil de viață sănătos. Săptămâna Europeană a Sportului a fost concepută, pentru a stimula oamenii din întreaga lume să fie activi!