Tinerii din Cahul, Taraclia, Leova și Cantemir au avut șansa să exploreze creativitatea digitală și programarea în cadrul săptămânii UE a programării – Code Week – o inițiativă populară, sprijinită de Comisia Europeană, care se organizează anual și care are scopul să stimuleze și să promoveze codificarea și competențele digitale.

Activitățile s-au desfășurat în perioada 9-24 octombrie 2021, fiind organizate în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.

259 de elevi din regiunea de sud au participat la activitățile EU Code Week 2021. Participanții la Săptămâna UE a programării din acest an au fost implicați în mai multe activități interactive.

După ce au parcurs un program de formare, profesorii din 12 școli i-au învățat pe copiii din clasele primare să dezvolte conținut digital, precum jocuri, povești, animații, prin intermediul limbajului de programare Scratch.

Și elevii claselor gimnaziale au fost invitați să celebreze săptămâna UE a programării prin participarea la un hackaton, pentru a identifica soluții utile comunității, prin aplicarea cunoștințelor digitale. Echipele create urmează a fi ghidate pe tot parcursul anului școlar de către o echipă de mentori, specialiști IT și în ecologie, pentru a identifica cu o soluție digitală de mediu viabilă pentru regiune. Proiectele finale vor fi prezentate în luna mai a anului viitor, în fața unui juriu. Câștigătorii vor primi premii pentru soluțiile creative și munca depusă.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi:

https://startupcitycahul.md/saptamana-ue-a-programarii-sute-de-elevi-din-moldova-si-au-testat-competentele-digitale/.