O campanie naţională de informare și comunicare privind conservarea mediului și a biodiversităţii a fost derulată în perioada 19-23 octombrie pentru a marca Săptămâna Verde a UE 2020 în Republica Moldova. Campania naţională a fost organizată de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova în cooperare cu iniţiativa EU4Environment din Moldova, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, ONG-urile de mediu și alţi parteneri.

Săptămâna Verde Europeană 2020 este o oportunitate anuală de a dezbate și a discuta politica europeană de mediu la nivel naţional. Organizat de Directoratul General pentru Mediu a Comisiei Europene, acest eveniment cheie din calendarul politicii de mediu atrage factorii de decizie politică, ecologiști, părţi interesate și alte părţi interesate din întreaga Europă și din întreaga lume.

Săptămâna Verde Europeană 2020 în Republica Moldova a avut loc în perioada 19-23 octombrie 2020 cu tema naturii și biodiversităţii. Acesta a evidenţiat contribuţia biodiversităţii la economia și societatea noastră, inclusiv rolul esenţial pe care îl joacă în stimularea redresării durabile din criză. Acesta a fost, de asemenea, o ocazie pentru a regândi relaţia noastră cu natura, inclusiv întrebări cu privire la modul în care activităţile umane nesustenabile determină pierderea biodiversităţii și provoacă o criză ecologică mai largă, care sunt implicaţiile pentru economia și societatea noastră și cum ar putea fi modificat acest lucru.
În acest context, Săptămâna Verde Europeană a examinat modul în care o serie de politici ale UE, cum ar fi Pactul Verde European, poate ajuta la protejarea, restabilirea și gestionarea durabilă a naturii, lăsându-i spaţiu de recuperare și prosperare.
Săptămâna Verde Europeană 2020 din acest an a acţionat, de asemenea, ca o etapă importantă pe calea către Conferinţa părţilor (COP 15) la Convenţia privind diversitatea biologică, planificată pentru 2021, unde liderii mondiali vor adopta un nou plan de acţiune pe 10 ani pentru biodiversitate – un un nou acord global pentru oameni și natură.
În plus faţă de o conferinţele la nivel înalt de la Lisabona și Bruxelles, programul a includs, de asemenea, o serie de evenimente și acţiuni ale partenerilor care au avut loc în întreaga Europă.

Mai multe informaţii despre Săptămâna Verde Europeană 2020, acţiunile și totalurile ei puteţi găsi în articolele următoare ale buletinului și vedea pe:
https://www.facebook.com/EUDelegationMoldova/
https://www.facebook.com/EU4EnvironmentMoldova/
https://www.facebook.com/minister.agricultura.dezvoltare.regionala.mediu/