Republica Moldova s-a alăturat Săptămânii Verzi Europene în perioada 30 mai – 05 iunie 2022, cu o campanie națională și eveniment regionale și naționale de nivel înalt, organizate de Uniunea Europeană pentru Mediu Economia Verde/EU4Environment Green Economy, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Europe Café, Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și parteneri.

Săptămâna Verde Europeană 2022 servește drept platformă la nivel European pentru a evidenția și a împărtăși realizările și a coordona prioritățile UE și al Republicii Moldova pentru o transformare economică verde în armonie cu mediul. Pactul Verde European, ambiția Zero Poluare, tranziția către economia circulară și conservarea biodiversității – temele de bază al Săptămânii Verzi Europene de anul acesta.

Săptămâna Verde Europeană 2022 în Moldova a pus în discuție așa subiecte prioritare ca: economia circular, biodiversitatea și managementul pădurilor, zero poluare.