În data de 12 martie, șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Olga Cebotari, la sediul Guvernul Republicii Moldova din Chișinău.
Părțile au discutat și au împărtășit opinii cu privire la problemele de actualitate ale procesului de soluționare a diferendului transnistrean: participarea operatorilor economici transnistreni la comerțul internațional și admiterea vehiculelor din regiunea transnistreană la traficul rutier internațional.
Șeful EUBAM a reiterat deschiderea Misiunii pentru continuarea sprijinului său consultativ în procesul de soluționare a diferendului transnistrean și consolidarea încrederii prin oferirea de soluții tehnice și evenimente de consolidare a capacităților pentru specialiștii de pe ambele maluri ale Nistrului.
La rândul său, vicepremierul a subliniat interesul autorităților Republicii Moldova de a primi asistență și expertiză tehnică pentru a sprijini eforturile de identificare a soluțiilor viabile la problemele actuale de pe agenda negocierilor de soluționare.
La final, oficialii și-au exprimat dorința de a continua dialogul pe diferite aspecte de interes reciproc, precum și de a consolida interacțiunea în vederea promovării unor soluții durabile la măsurile de consolidare a încrederii aferente regiunii transnistrene.