Experții Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în Republica Moldova în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), au organizat în perioada 2-5 octombrie a.c., o serie de seminare de instruire privind asigurarea respectării drepturilor de proprietatea intelectuală (DPI) pentru specialiștii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP).

La seminare au fost abordate subiecte ce țin de principiile de bază ale proprietății intelectuale și reglementările naționale și internaționale în domeniu. De asemenea, a fost prezentat sistemul e-IPR și alte instrumente de suport. Participanții la eveniment au mai discutat pe marginea ghidului privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI), prezentat de către experții Proiectului UE de asistență tehnică, precum și despre rolul titularilor de drepturi în asigurarea respectării DPI.

Două zile au fost dedicate exercițiilor practice. Specialiștii au mers la piețe și magazine pentru a analiza vânzările cu bunuri suspectate că ar fi contrafăcute și evalua nivelul de încălcare a DPI.

Obiectivul seminarelor a fost de a spori capacitatea Agenției pentru Protecția Consumatorilor de a aplica drepturile de proprietate intelectuală. La instruiri au participat 50 de specialiști din cadrul APCSP, AGEPI și instituții superioare de învățământ din țară. La final, toți specialiștii au primit diplome de participare.