În inima satului Cobani, pe un drum de țară, este „Casa rurală, Catinca”. Locuința e în aceleași culori pe care au obișnuit bunicii noștri să le folosească: alb și albastru ca cerul. Aceste nuanțe tradiționale, transmit parcă un mesaj, din generație în generație – „Veșnicia s-a născut la sat”.

Probabil de această chemare nostalgică au fost atrași în acest infinit rural, soții Zama, – Lilia și Victor.

În urmă cu șase ani, cei doi au luat decizia de a părăsi aglomerația capitalei și a se muta cu traiul în satul Cobani, raionul Glodeni. Aici e baștina lui Victor, iar în foarte scurt timp, Lilia a reușit să se încadreze de minune în peisajul rural.

Povestea lor a început din dorința de a face schimbări, atât în viața personală, cât și a băștinașilor din Cobani. Mai întâi, au fondat o asociație care să ofere servicii persoanelor vulnerabile și defavorizate. Iar anul trecut, au decis să dezvolte turismul rural din localitate.

Au cumpărat o căsuță bătrânească din mahala, au renovat-o și au transformat-o într-o locație autentică, pentru a atrage turiștii să se odihnească, mai ales că satul este aranjat într-o zonă geografică atractivă.

Pentru a-și dezvolta ideea, au participat la concursul organizat de GAL-ul „Stâncile Prutului”, unde au venit cu ideea de a construi un foișor în ograda casei.

Planul a fost aprobat și tinerii au primit finanțare. Iar în septembrie, foișorul era pregătit să întâlnească vizitatori, în aer liber.

Beneficiarul concursului organizat de GAL „Stâncile Prutului”: contribuție GAL – 42.000 de lei, contribuția personală – 30.000 de lei, achiziție – construcție foișor de lemn, localitate: Cobani, Glodeni.