La 2 octombrie 2020 Fundaţia Est-Europeană (FEE) a organizat târgul online al întreprinderilor sociale. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Societatea civilă locală contribuie la dezvoltarea economică și socială a ţării” finanţat de Uniunea Europeană și cofinanţat de Suedia.

Târgul online a fost deschis de Sorin Mereacre, președintele FEE, care a menţionat că este extrem de apreciat curajul asociaţiilor obștești care au creat sau dezvoltat întreprinderi sociale. Nu este deloc ușor să lucrezi cu diferite grupuri vulnerabile.
În plus, dl Mereacre a subliniat dificultatea întreprinderilor sociale de a-și schimba gândirea de la non-profit spre obţinerea profitului. Rolul întreprinderilor sociale este de a face afaceri, iar profitul obţinut este reinvestit în afacere sau în rezolvarea problemelor sociale ale comunităţii.
Cinci din zece întreprinderi sociale create în 2014 și finanţate de Agenţia Suedeză de Cooperarea Internaţională și dezvoltare (SIDA), funcţionează în prezent. Aceste întreprinderi sunt următoarele: EcoVox administrat de Keystone International, Lavanderia-servicii de spălătorie socială administrată de ADR Habitat Rezina, Centrul de terapie manuală „San Tao” creat de Asociaţia Femeilor de Afaceri din orașul Bălţi, „Aburaș catering” din satul Oxentea, Dubăsari administrat de Clubul Femeilor „Inspiraţie” și „Floare de Cireș” din satul Răzeni, raionul Ialoveni cu proiectul de seră agricolă administrat de Eco-Răzeni.
Finalmente, și-au prezentat activitatea cele 15 întreprinderi sociale create în perioada 2018- 2020 în cadrul proiectului „Societatea civilă locală contribuie la dezvoltarea economică și socială a ţării” finanţat de Uniunea Europeană și cofinanţat de Suedia.
De asemenea, acele cinci centre de învăţare pe parcursul vieţii, create în cadrul acestui proiect, care au adoptat modele de antreprenoriat social, la rândul lor, și-au expus rezultatele sale.
Sfârșitul evenimentului a fost găzduit de către cafe Rozmarin care a organizat un masterclass de culinărie. Participanţii au învăţat împreună să gătească ”sous vide filet mignon”, piure de cartofi și cocktail de pepene galben.