EU4Moldova: Startup City Cahul contribuie la consolidarea comunității tech din regiune. Astfel, echipa găzduiește o serie de evenimente pentru încurajarea networking-ului, schimbului de opinii și experiențe, în scopul dezvoltării comunității antreprenoriale tech.

Scopul evenimentelor este de a identifica posibilitățile de digitalizare a potențialului diferitor ramuri ale economiei regionale și de a prezenta intervențiile și acțiunile în curs de implementare.

„EU4Moldova: StartUp City Cahul” este o inițiativă care abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu al tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Ca și parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie-centrul de inovație EU4Innovation – iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în alte zone de dezvoltare ale orașului. UE investește în dezvoltarea proiectului 6,8 milioane de euro, care sunt oferite prin intermediul Suediei și implementate de ATIC.