Seria de evenimente EU Talks/Vorbește cu Europa de la Ungheni, Comrat și Leova a adunat sute de elevi și studenți care au avut o șansă unică de a interacționa direct cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Evenimentele EU Talks/Vorbește cu Europa fac parte dintr-o campanie națională de comunicare organizată de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova sub genericul „UE-Moldova: Împreună mai puternici! Crearea de noi oportunități pentru tineri!“. În cadrul campaniei, evenimentele EU TALKS au avut ca scop prezentarea beneficiilor tangibile generate pentru cetățenii moldoveni de oportunitățile de educație finanțate de Uniunea Europeană. Peste 360 de tineri din școlile din Ungheni și Leova și studenți de la Universitatea de Stat din Comrat au avut ocazia unică de a interacționa direct cu ambasadorii Uniunii Europene, Germania și Polonia, de a le adresa întrebări și de a împărtăși cu ei idei și opinii. De asemenea, fiecare eveniment a întrunit reprezentanți ai programelor de educație finanțate de UE, precum Erasmus +, eTwinning și EU4Youth și au prezentat poveștile de succes ale beneficiarilor acestor programe, precum și pe Tinerii Ambasadori Europeni. Unele personaje au venit chiar din comunitățile unde au avut loc evenimentele, pentru a inspira și a servi drept modele reale pentru tineri și a-i entuziasma mai mult.

În paralel, poveștile de succes ale acestor beneficiari au fost difuzate pe 18 canale naționale și locale TV și radio și au fost văzute și auzite de peste 2 milioane de oameni, iar panourile publicitare instalate în cele 5 localități unde au avut loc EU Talks și promovarea online și pe rețelele de socializare au atins alte 700.000 de persoane.

Seria VORBEȘTE CU EUROPA va continua în următoarea campanie de comunicare care va fi organizată de către Delegația Uniunii Europene până la sfârșitul anului. VORBEȘTE CU EUROPA sunt o serie de evenimente concepute pentru a informa membrii comunității și despre oportunitățile de finanțare puse la dispoziție de UE în Moldova, cum ar fi dezvoltarea de afaceri, antreprenoriat social. EU TALKS/ VORBEȘTE CU EUROPA vrea să creeze o platformă durabilă pentru identificarea nevoilor locale și generarea de idei despre cel mai bun mod în care programele de asistență ale UE le pot aborda. De asemenea, seria EU TALKS este o modalitate de consolidare a rețelei de centre de informare cu privire la UE și Eurocluburi și de a sprijini transformarea acestora în niște centre comunitare viabile, care împărtășesc informații utile și relevante despre asistența Uniunii Europene, care inspiră și mobilizează membrii comunității pentru a participa la programele UE .