În acest an de învățământ, profesorii de la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul predau disciplina „Antreprenoriat Tech” tinerilor dornici de a dezvolta o idee de afacere și de a-și stimula spiritul antreprenorial. Asta pentru ca noile generații să fie mai pregătite în calea lor de lansare a unui startup.

Inițiativa face parte din proiectul „Startup Academy UNI”, o componentă a programului Startup Moldova, dezvoltat în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene și în parteneriat cu Suedia. Pentru a pregăti antreprenorii de mâine, cadrele didactice au participat la un program de formare profesională, iar sub ghidarea mentorilor cu experiență în domeniile IT și business au beneficiat de cele mai bune practici pentru a preda dezvoltarea afacerilor bazate pe tehnologii informaționale.

Pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale, studenții învață în baza unui program integrat de pregătire, iar lecțiile se vor desfășura atât în grup, cât și individual. Cursul se va desfășura în 12 module, iar la final tinerii își vor prezenta ideile de afaceri în cadrul unui Demo Day dedicat.