Peste 30 de tineri şi tinere, au participat la o discuţie despre stereotipuri de gen, despre drepturile fetelor şi ale băieţilor, despre libertatea de-a alege şi egalitatea în oportunităţi. Evenimentul a fost organizat de Proiectului EVA – Promovarea egalităţii de gen în raioanele Cahul şi Ungheni, finanţat de Uniunea Europeană, şi implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

În satul Zîrneşti din raionul Cahul a fost organizată prima discuţie publică „Egalitate de gen – egalitate de şanse”, în cadrul proiectului „Tinerii, tinerele şi autorităţile locale, împreună pentru o comunitate fără violenţă şi stereotipuri de gen”, implementat de Centrul Media pentru Tineri (CMT).
În perioada următoare, Centrul Media pentru Tineri va organiza discuţii publice pe subiectul egalităţii de gen şi în alte localităţi din ţară. Activităţile fac parte din proiectul „Tinerii, tinerele şi autorităţile locale, împreună pentru o comunitate fără violenţă şi stereotipuri de gen”, care va fi implementat de către Centrul Media pentru Tineri, pe parcursul anilor 2021-2022.

În 2021, echipa Centrul Media pentru Tineri va ajunge în 14 localităţi din raioanele Cahul şi Ungheni, în care va organiza câte două discuţii publice asupra subiectului egalităţii de gen – una pentru tineri şi alta pentru adulţi. În anul 2022, cei mai activi tineri implicaţi în proiect, din cele 14 sate, vor fi invitaţi la şcoala de vară „Media Gender Camp”. Adulţii vor fi instruiţi şi implicaţi în scrierea unor iniţiative locale pentru comunităţile lor.
Aceste activităţi sunt realizate în cadrul Proiectului EVA – Promovarea egalităţii de gen în raioanele Cahul şi Ungheni, finanţat de Uniunea Europeană, şi implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.