Cel mai important Centru de Informare al Uniunii Europene și-a celebrat prima aniversare. Noi am marcat un an de Europe Café, un an de întâlniri și discuţii, de evenimente și oameni, un an de când suntem împreună. În pofida pandemiei, Europe Café a găzduit peste 150 de evenimente cu participarea a peste 1100 de participanţi, care au respectat măsurile de protecţie și prevenire.

Europe Café este locul care te apropie de Uniunea Europeană. Într-un singur an, centrul cu valoare arhitecturală și-a deschis ușile pentru ambasadorii și reprezentanții statelor membre ale Uniunii Europene, membri ai Parlamentului și Comisiei Europene, jurnaliști și membri ai societății civile, dar și pentru toți doritorii de a îmbrățișa valorile și cultura europeană. La Europe Café ne dăm întâlnire, pentru a afla mai multe despre oportunitățile oferite de Uniunea Europeană, relațiile dintre UE și Republica Moldova, despre tradițiile și cultura statelor sale membre.

În cele douăsprezece luni de activitate intensă, Europe Café a devenit un hub inovator pentru evenimente și întâlniri, care să informeze despre valorile Uniunii Europene și sprijinul oferit cetățenilor Republicii Moldova.

Multe alte evenimente te așteaptă în continuare. Work-shop-uri și webinare, EU Talks, inițiative ale Tinerilor Ambasadori Europeni, evenimente culturale organizate în colaborare cu Ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene, toate vor fi organizate la Europe Café. Fii în continuare aproape de noi, conectează-te la inițiativele noastre. Urmează îți oferim în continuare cele mai interesante informații și activități. Vizitează platforma noastă web: europecafe.md.

„Îi invităm pe toți cei interesați să afle mai multe despre Uniunea Europeană, cultura și istoria acesteia, precum și despre oportunitățile oferite de UE și Echipa Europa să viziteze Europe Café. Îi îndemnăm pe toți vizitatorii să respecte măsurile de siguranță COVID. Cred că împreună putem fi în siguranță în această perioadă dificilă și sperăm că, în viitorul apropiat, Europe Café ar putea găzdui tot mai mulți oameni interesați să afle mai multe despre suportul oferit de Uniunea Europeană acestei țări”,

a menționat Ambasadorul UE Jānis Mažeiks.