70 de tineri muzicieni au reinterpretat într-o manieră unică melodii celebrare care însoțesc filmele Oscar. Acesta este cel de-al patrulea concert organizat la Cetatea Tighina, cu suportul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

În acest an, orchestra a venit în fața publicului cu un program nou. Și componența orchestrei a fost diferită, formată atât de muzicienii din Republica Moldova, cât și din Ucraina, România și alte țări europene.

„Găzduim acest concert pentru a patra oară. Ne bucurăm că se formează o tradiție ca la cetate, un loc plin de istorie, să se desfășoare proiecte culturale comune. Cine a venit mai devreme la concert a avut ocazia să vadă și lucrările de restaurare de la cetate, care sunt în desfășurare. Sperăm să fie continuată această tradiție și la următoarea ediție cetatea să fie deja restaurată”,

a declarat Alexandr Iaskov, directorul cetății Tighina.

Concertul face parte din seria de șase spectacole organizate în contextul Anului European al Tineretului, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în colaborare cu Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Cercetării și PNUD.

Proiectele culturale și lucrările de restaurare de la Cetatea Tighina, finanțate de Uniunea Europeană, vor crește potențialul turistic al regiunii. Programul UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, prin implicarea cetățenilor în proiecte comune.