Un program de granturi, în valoare totală de 80.000 euro, destinat organizaţiilor non-guvernamentale din regiunile Cahul şi Ungheni a fost lansat pe 1 iulie. Asistenţa financiară este acordată de Uniunea Europeană, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanţat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

Granturile vor fi acordate ONG-rilor înregistrate în raioanele Cahul şi Ungheni pentru proiecte ce contribuie la îmbunătățirea accesului grupurilor vulnerabile la serviciile publice existente, noi sau îmbunătățite.

În cadrul acestui Apel vor fi selectate cel puțin patru propuneri de proiecte pentru finanțare. Suma maximă solicitată per proiect nu va depăși 20.000 euro.

Condițiile concursului și setul de acte ce urmează a fi completat pot fi accesate aici: https://sc.undp.md/tnddetails2_1/2305/

Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie a realizat și un Studiu privind cele mai critice probleme legate de furnizarea și accesul grupurilor vulnerabile la serviciile publice în raioanele Ungheni și Cahul.

Studiul poate fi accesat aici:

www.eu4cahul.md:

https://eu4cahul.md/wp-content/uploads/2021/07/Studiu_acces_servicii_publice_grupuri_ vulnerabile_Ug-Ch.pdf

www.eu4ungheni.md:

http://eu4ungheni.md/wp-content/uploads/2021/07/Studiu_acces_servicii_publice_ grupuri_vulnerabile_Ug-Ch.pdf

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Mai multe detalii despre activităţile Programului în regiunile Cahul și Ungheni sunt disponibile pe www.eu4cahul.md și www.eu4ungheni.md.