Oamenii votează ideile de modernizare a orașelor

Centrele municipiilor Cahul și Ungheni vor fi renovate cu asistența financiară a Uniunii Europene. Oamenii sunt parte a schimbării și vin cu idei de transformare a centrelor acestor două orașe.  Recomandările populației vor fi luate în considerare în procesul de modernizare a centrelor municipiilor Cahul și Ungheni, activitate care va fi demarată în acest an cu asistența financiară a Uniunii Europene în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de UE, implementat de PNUD și UNICEF Moldova.

Locuitorii municipiilor Cahul şi Ungheni, precum şi oamenii din alte regiuni sunt invitați să voteze, în perioada 4 – 15 iunie, ideile de renovare a centrelor localităților, accesând paginile web www.eu4cahul.md (pentru Cahul) şi www.eu4ungheni.md (pentru Ungheni). La vot sunt scoase câte 10 idei pentru fiecare localitate, care au obţinut cel mai mare scor de evaluare a juriului în cadrul concursului „UE pentru Cahul/Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european”. Concursul a fost desfăşurat în perioada ianuarie-martie, fiind înscrise peste 300 idei de modernizare a acestor două oraşe. 

Oamenii votează ideile de modernizare a orașelor
Fiecare participant poate vota zilnic o singură dată, maxim 3 idei din 10, de pe o adresă IP. Autorii a trei idei care vor acumula cele mai multe voturi vor fi premiați.

Concursul „UE pentru Cahul/Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu European” este parte a unei iniţiative complexe de consultare şi participare a oamenilor în procesele de dezvoltare a regiunilor realizată de Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie”.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2025)  susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). 

Mai multe detalii despre activitățile Programului în regiunile Cahul și Ungheni găsiți pe www.eu4cahul.md și www.eu4ungheni.md

10 idei „ UE pentru Cahul. Ideea ta pentru un municipiu European”

10 idei „ UE pentru Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu European”