Angajaţii mai multor organizaţii ale societăţii civile din Republica Moldova au fost expuşi stresului şi unor riscuri suplimentare legate de COVID-19, condiţionată de interacţiunea intensă cu beneficiarii în timpul pandemiei. Serviciile oferite persoanelor marginalizate şi vulnerabile (de exemplu, consumatorii de droguri, lucrătoarele sexuale, persoane cu HIV, persoanele cu dizabilităţi) nu au putut fi întrerupte, acestea fiind vitale pentru ei.

Angajaţii organizaţiei „Centrul de asistenţă socială Triniti” îşi îmbunătăţesc bunăstarea fizică, mentală şi emoţională în timpul unei sesiuni de terapie prin artă.

Pentru a ajuta activiştii societăţii civile să îşi menţină sănătatea mintală, ERIM (anterior IREX Europe), a oferit sprijin psihosocial în cadrul proiectului „COVID-19: Rezilienţa şi Durabilitatea Societăţii Civile” finanţat de către Uniunea Europeană.
O instruire în domeniul arderii profesionale, sesiuni individuale de psihoterapie şi amenajarea unei zone de confort în oficiu au ajutat pe angajaţii organizaţiei „Alianţa pentru Sănătate Publică” din Tiraspol să reducă nivelul de stres acumulat.
Pandemia COVID-19 a afectat activitatea organizaţiei „Centrul de asistenţă socială Triniti” din Rîbniţa. Organizaţia a trebuit să îşi adapteze programul de lucru de lucru şi să dezvolte noi mecanisme de interacţiune cu beneficiarii, cum ar fi consultările online. Acesta a fost un proces nou şi dificil pentru organizaţie, dar şi provocator atât din punct de vedere tehnic, cât şi emoţional.