15 companii din stânga Nistrului își vor putea crea site-uri cu ajutorul platformei GoOnline, datorită asistenţei acordate de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

GoOnline va oferi solicitanţilor un set de servicii digitale, care include crearea unei pagini web, conectarea la sistemele de livrare, branding, comunicare, design și management a reţelelor de socializare. Toate aceste instrumente, dezvoltate în mai puţin de o lună, vor ajuta antreprenorii să fie mai aproape de clienţii lor și să se adapteze la noile realităţi impuse de criza pandemică.
În următoarele trei luni, cereri de înregistrare pot depune întreprinderi specializate în: producerea articolelor de decor, vinificaţie, turism, industria ușoară, agricultură, produse de patiserie, producerea mobilierului, producerea jucăriilor pentru copii, producerea încălţămintei, servicii creative precum creare de animaţii, video, spectacole, evenimente, predarea limbilor străine, etc.
Serviciile platformei sunt deschise de asemenea pentru companiile sau liber profesioniștii din industria creativă care prestează servicii digitale, cum ar fi IT, marketing, comunicare, design, dezvoltarea de afaceri, integrare plăţi, logistică și livrare.
Costurile serviciilor digitale sunt acoperite de Programul UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.
În perioada aprilie – august, 60 de întreprinderi au beneficiat de suport pentru elaborarea vitrinelor web, a identităţilor vizuale, a paginilor pe Facebook și Instagram sau pentru conectarea la sisteme de plăţi electronice.
Proiectul are și o componentă educaţională, periodic fiind organizate webinare cu experţi în e-commerce. Evenimentele sunt anunţate pe paginile de Facebook GoOnline și Agency Innovation.
GoOnline este un proiect iniţiat de Asociaţia Companiilor de Creaţie din Moldova și implementat de Centrul Industriilor Creative Artcor. Platforma, lansată în aprilie 2020, este susţinută de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID, Suedia și Marea Britanie; Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare și Cooperare în cadrul Proiectului „Optim – Oportunităţi prin Tehnologii și Inovaţie în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation, partenerul Agenţia de Investiţii a Republicii Moldova, Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.