Sprijinul Uniunii Europene și al Statelor sale Membre oferit societății civile din Republica Moldova a fost subiectul discuțiilor online „EU Talks”. Delegația UE a organizat o nouă ediție a evenimentului online EU Talks pentru a prezenta cele mai noi proiecte focusate pe societatea civilă.
Societatea civilă este un partener de încredere al Uniunii Europene, care își aduce aportul la îmbunătățirea vieții cetățenilor Republicii Moldova. Informațiile cu privire la asistența disponibilă și rezultatele scontate au fost furnizate de reprezentanții a patru proiecte de asistență UE lansate recent. La eveniment au participat Ambasadorul UE Peter Michalko, Ambasadorii Statelor Membre ale UE și ai corpului diplomatic, reprezentanți ai Echipei Europa. Aceștia și-au manifestat suportul  ontinuu oferit domeniului.
„Uniunea Europeană și Statele sale Membre au mobilizat mijloace pe care le au la dispoziție pentru a susține societatea civilă din Republica Moldova. Este important ca această parte activă a societății să aibă posibilități de a promova lucruri importante pentru Republica Moldova, să susțină cetățenii  săi care au nevoie de această asistență”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica  Moldova.
În perioada următoare, accentul urmează a fi pus pe sporirea capacităților organizațiilor locale. Aproximativ 5% din asistența totală europeană oferită Republicii Moldova este direcționată proiectelor societății civile. De la începutul pandemiei, Uniunea Europeană și Statele sale Membre au intensificat asistența oferită actorilor societății civile. În anul 2020, portofoliul de granturi al Uniunii Europene acordate OSC-urilor în Republica Moldova constă din 21 de proiecte cu bugetul de 441 de milioane de lei.

Evenimentul poate fi urmărit aici:
https://www.facebook.com/EUDelegationMoldova/videos/4103422503053628