În comuna Cărpineni urmează a fi lansat primul centru de consultanță în afaceri în cadrul proiectului „Parteneriat Multi-Dimensional pentru Dezvoltarea Economică durabilă incluzivă în Comuna Cărpineni”, finanțat de Uniunea Europeană. În acest ,sens autoritățile locale au inițiat un șir de acțiuni pregătitoare.

„Pe parcusul perioadei ianuarie-martie 2022 a avut loc evaluarea tehnică a clădirii care va găzdui centrul de consultanță în afaceri, precum și a fost elaborată lista lucrărilor necesare și a devizului de cheltuieli pentru reparația capitală a spațiilor centrului de consultanță în afaceri. Totodată a fost organizată licitația publică pentru identificarea companiei care va executa lucrările de reconstrucție a centrului de consultanță în afaceri și au fost solicitate de la furnizorul de energie electrică condițiile tehnice și avizul cu privire la conectarea la rețeaua de alimentare cu energie electrică.”,

afirmă Ion Carpineanu, primarul comunei Cărpineni.

Prioritățile următoare în cadrul proiectului includ instruirea în domeniul afacerilor a tinerilor din localitate, a antreprenorilor și a angajaților economici. În același timp, urmează să fie format un cluster de antreprenoriat și să fie dezvoltat un website pentru promovarea produselor locale, precum și de informare în domeniul prestării serviciilor centrului de consultare în afaceri.

Proiectul „Parteneriat Multi-Dimensional pentru Dezvoltarea Economică durabilă incluzivă în Comuna Cărpineni”, finanțat de Uniunea Europeana, are drept scop consolidarea capacităților antreprenoriale ale oamenilor de afaceri din comuna Cărpineni și a celor din regiune. Proiectul va fi implementat în perioada 2022-2024.