Reţeaua Naţională LEADER din Republica Moldova, în parteneriat cu Solidarity Fund PL în Moldova, anunţă crearea a șapte GAL-uri în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”, finanţat de Uniunea Europeană și Polish Aid.

În cadrul apelului de creare a GAL-urilor, au fost înregistrate 38 de dosare, cele mai multe dintre ele fiind din zona de Centru a ţării și anume 60%, din Sud 30%, din Nord-Centru 5% și din Nord 5%.
Parteneriatele create vor lucra la procesul de planificare strategică, identificarea și valorificarea potenţialului zonei, identificarea priorităţilor de dezvoltare. Totodată, acestea vor beneficia de expertiză în procesul de formalizare și consolidare a capacităţilor Grupurilor de Acţiune Locală.
Amintim că în Republica Moldova, la momentul actual, activează 32 de Grupuri de Acţiune Locală.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să luaţi legătura cu coordonatorul de proiect
Patricia Varzari, la adresa de email: varzari.leader@gmail.com.

Apelul de propuneri este desfășurat în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”, finanţat de Uniunea Europeană, cofinanţat de Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova și Reţeaua Naţională LEADER din Republica Moldova. Partener strategic – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.