Cu prilejul celebrării Zilei Europei la Chișinău, elevii claselor francofone ale Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” au participat la o lecție interactivă, ținută în limba franceză de către specialiștii de la Centrul de Armonizare a Legislației din subordinea Ministerului Justiției. Evenimentul a fost dedicat promovării valorilor democratice și a standardelor Uniunii Europene printre liceeni.

În cadrul lecției de drept, elevilor le-au fost oferite informații despre Uniunea Europeană: istoricul apariției, principiile funcționării, legile și documentele importante, etapele extinderii și procesul de aderare la comunitatea europeană.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitățile de studiere în afara Republicii Moldova, prin Programul Erasmus al Uniunii Europene: condițiile de eligibilitate, statele unde elevii pot să meargă la studii, beneficiile schimbului de experiență și privilegiul deținerii unei diplome emise de o instituție universitară europeană.

Liceenii au fost interesați de traseul pe care țara noastră îl parcurge pentru a deveni stat membru al UE, de drepturile și obligațiile ce decurg din acest statut, de relațiile actuale dintre Republica Moldova și țările comunității europene, dar și de istoricul acestora și alinierea legislației noastre la normele, convențiile și tratatele Uniunii.