Cu prilejul Zilei Europei, mai multe localități din Republica Moldova s-au angajat să promoveze egalitatea de gen drept valoare europeană fundamentală prin inscripționarea mesajelor pe trecerile de pietoni din 26 de localități ale țării.
Această inițiativă este susținută de UN Women, UNICEF și UNFPA, în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană pentru asigurarea egalității de gen, combaterea stereotipurilor de gen și prevenirea violenței împotriva femeilor și copiilor din raioanele Cahul, Ungheni, Strășeni și Fălești.
În strânsă colaborare cu autoritățile locale, 60 de treceri de pietoni din patru raioane au fost marcate cu mesaje despre egalitatea de gen, precum „Împreună mai puternici”, „Suntem diferiți, dar egali”, „Traversează spre egalitate”, „Se poate și altfel. Fără stereotipuri”.
De asemenea, UN Women, în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Ungheni și Cahul”, a lansat un concurs de colaje și desene pentru elevi cu scopul de a reflecta și transpune, într-un mod artistic, una dintre cele mai importante valori pe care s-a construit Europa: egalitatea. La concurs au participat peste 50 de tineri și tinere din raioanele Cahul și Ungheni, care de la începutul anului, au beneficiat de sesiuni de formare despre egalitatea de gen.